Redakcja
Wizja dla rolnictwa i żywności Komisji Europejskiej
Komisja Europejska opublikowała „Wizję dla rolnictwa i żywności Wspólne kształtowanie atrakcyjnego se...
Dodatki paszowe - pozytywny wpływ na zdrowie zwierząt i smak paszy
W paszach przeznaczonych do żywienia zwierząt bilansujemy składniki niezbędne do życia i zdrowi...
XVII Wielkopolskie Fora Rolnicze dobiegły końca
XVII edycja Wielkopolskiego Fora Rolniczego to wydarzenie, które cieszy się dużym zainteresowaniem wśród ...
Dobrostan zwierząt – szkolenia tylko do 14 marca, zaświadczenia wyłącznie przez eWniosekPlus
Rolnicy, którzy chcą otrzymać płatności dobrostanowe za 2024 rok, powinni pamiętać o udziale w obowiąz...
Mrożone polskie warzywa - smak i jakość przez cały rok
Zima nie musi oznaczać rezygnacji ze świeżych, smacznych i zdrowych warzyw. Wystarczy sięgnąć po mrożon...
Sprzedaż ciągników w Polsce według danych z CEPIK
W styczniu 2025 roku zarejestrowano 671 szt. nowych ciągników rolniczych. To wynik poniżej średniej z osta...
Polskie mleczarstwo przygotowuje się do silniejszej konkurencji na zagranicznych rynkach. Potrzebuje wsparcia systemowego
Polski sektor mleczarski ma szansę stać się jednym z kluczowych graczy na globalnym rynku. Już teraz jeste...
Nielegalne środki ochrony roślin: ukryte zagrożenie dla rolników i środowiska
„Kupując podróbki, tracisz wiele razy" – ruszyła siódma odsłona kampanii przeciw nielegalnym, w tym p...
Eksperci żywienia: długowieczność i dobre samopoczucie - kwasy omega-3 mogą w tym pomóc
Według ekspertów kwasy DHA i EPA pomagają zachować prawidłowe ciśnienie i poziom lipidów we krwi, dbaj...